Duurzaamheid

Laten we de verandering laten groeien.

We hebben grote ambities om een duurzame toekomst voor de landbouw vorm te geven en de biotransformatie te stimuleren.

We streven ernaar om samen met onze partners over de hele wereld duurzaamheidsuitdagingen aan te gaan en het volgende hoofdstuk in de landbouw te laten groeien.

We streven naar een betere toekomst voor de volgende generaties.

We zetten ons in voor de ESG-principes (Environmental, Social en Governance) om een positieve langetermijnimpact op de samenleving te genereren.

Actie ondernemen

We moeten opnieuw nadenken over de manier waarop we handelen, innoveren en produceren, zodat we een groenere toekomst kunnen creëren en een groeiende wereldbevolking veilig kunnen voeden.

Wij willen het voortouw nemen door doortastend op te treden. Lees hoe Rovensa Next al een positieve impact heeft.

Onze zonnepanelen verminderen C02-uitstoot

In onze vestiging in Valencia houden we nauwlettend in de gaten hoe onze zonnepanelen presteren. Tot nu toe hebben we het equivalent van 15 ton CO2 bespaard en we zijn op weg om in de toekomst nog meer te besparen. En we zijn nog niet klaar: als alle panelen op volle capaciteit draaien, kunnen we jaarlijks 57.000 kWh groene energie produceren, wat neerkomt op ongeveer 1.219 geplante bomen per jaar.

Ons gebruik van plastic verminderen

We hebben het gebruik van plastic met 25% verminderd in 1L flessen en met 11% in 5L flessen in onze productiefaciliteiten in Albacete, Spanje. Maar we verminderen niet alleen het plastic, we verminderen ook de CO2-uitstoot door transport en distributie. En deze vermindering van plastic heeft geen invloed op de kwaliteit van onze flessen. Dit maakt allemaal deel uit van ons streven om onze CO2-voetafdruk te verminderen in lijn met de EU-doelstelling Fit for 55″ om de uitstoot tegen 2030 met 55% te verminderen. We werken ook samen met onze leveranciers om nieuwe manieren te vinden om afval te verminderen, de energie-efficiëntie te verhogen en ons milieu beter te beschermen.

Ontdek hoe het BIOTOOL-project een revolutie teweegbrengt in plantengroei en waterefficiëntie door middel van baanbrekend onderzoek naar actieve stoffen uit zeewier en andere plantaardige bronnen.

Het AZMUD-project zorgt met innovatieve technologieën voor een revolutie op het gebied van irrigatie en het verbouwen van gewassen. Het heeft de potentie om de productiekosten tot 15% te verlagen door het gebruik van afvalwater en minder water, energie en pesticiden.

Biosolutions
Innovatieprijs

Biimore, de ultra-efficiënte biostimulant won de Biosolutions Innovation Award voor zijn innovatieve, exclusieve en duurzame proces van plantenfermentatie.

Biimore is een biostimulant met bewezen gunstige effecten op het verhogen van de opbrengst en kwaliteit van gewassen.

World
BioProtection Award

Rovensa Next won twee World BioProtection Awards en was genomineerd in vier verschillende categorieën die onze prestaties als innovators in de biocontrole-industrie erkennen.

Gecertificeerd
door Pamira ®

De dozen die onze vaste producten bevatten en de dozen waarin we ze verzenden zijn 100% recycleerbaar en zijn gecertificeerd met het recycle-logo.

PAMIRA® is het terugwinningssysteem voor verpakkingen van gewasbeschermingsmiddelen en vloeibare meststoffen in Duitsland.

Toegewijd aan SDG's

Rovensa Next zet zich in om van de planeet een betere plek te maken om in te leven en de beste manier waarop we een impact kunnen hebben is door bij te dragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN: