AZMUD Project

Reductie van water, energie en ongedierte.

Projecten met impact.

Toepassingsgebied:
Europese
Financieringsprogramma:
PRIMA
Datum:
maart 2020 tot oktober 2023
Beheersentiteit:
Europese Commissie

Het AZMUD-project, dat deel uitmaakt van het Europese PRIMA-programma, heeft als doel de productiekosten tot 15% te verlagen door de prestaties van broeikassen te optimaliseren.

PRIMA (Partnership on Research and Innovation in the Mediterranean Area) is een samenwerking tussen acht partners uit vijf verschillende landen (Spanje, Frankrijk, Jordanië, Egypte en Turkije), waaronder Rovensa’s R&D-afdeling voor biocontrole, Aimplas – een technologisch centrum met 30 jaar ervaring in de kunststofindustrie.

Een van de belangrijkste onderdelen van het project is de ontwikkeling van een nieuw systeem voor gecontroleerde vrijgave op basis van op maat gemaakte biologisch afbreekbare polymeren.

Dit systeem zal worden gebruikt voor het coaten en inkapselen van natuurlijke pesticiden uit botanische innovatieve formuleringen, zoals asteraceae, urticaceae, fabaceae plantenextract, en is geschikt voor de teelt van tomaten, paprika’s en sla.

De capsules laten het natuurlijke ongedierte geleidelijk los, waardoor de efficiëntie van de behandeling toeneemt en ze worden beschermd tegen licht en temperatuur.

Het project is er ook op gericht om water, energie, voedingsstoffen en pesticiden te verminderen en het gebruik van afvalwater voor irrigatie en bodemloze teelt te bevorderen door verschillende en innovatieve technologieën te ontwikkelen. Dit initiatief werd gefinancierd door het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr. 1914.

Laten we samen groeien.

Wij helpen u de groene transitie te versnellen. We bieden brede lokale kennis en wereldwijde technische ondersteuning.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*
Hidden