Biotool project

Duurzame plantengroei & waterefficiëntie.

Projecten ontworpen om een impact te hebben.

Toepassingsgebied:
Europese
Financieringsprogramma:
Eurostars 2
Beheersentiteit:
EUREKA / CDTI
Datum:
September 2020 tot maart 2023
Partners:
Landlab

Het BIOTOOL-project is een innovatieve en ambitieuze onderneming die een revolutie teweeg wil brengen in de manier waarop we de studie van efficiënt watergebruik (WUE) in planten benaderen.

Het project, dat gefinancierd wordt door EUREKA Eurostars en ontwikkeld is door Rovensa Next in samenwerking met Landlab,  een Italiaans onderzoekscentrum, heeft als doel een krachtig instrument te creëren voor het meten, berekenen en evalueren van de waterstatus van planten in real-time, zelfs onder suboptimale omstandigheden van watertoepassing.

Het project is gericht op het onderzoeken van nieuwe actieve stoffen, zoals zeewierverbindingen, die de metabolische processen van planten positief beïnvloeden. Rovensa Next ontwikkelt drie nieuwe assortimenten innovatieve biostimulanten: de Super Primactive Range, die de initiërende activiteit van bestaande formules verbetert wanneer biostimulanten worden toegepast vóór abiotische stressgebeurtenissen; de Super Curative Range, die de curatieve activiteit van bestaande formules verbetert wanneer biostimulanten worden toegepast tijdens of na abiotische stressgebeurtenissen; en de Preventive Effect Source, een nieuwe variëteit aan zeewierextract verkregen met een zachte extractiemethode.

In agronomische effectiviteitsproeven werd van sommige formuleringen vastgesteld dat ze de gewasprestaties verbeterden in kasproeven onder droogtestress. De volgende stap is het uitvoeren van proeven in het open veld op zowel het noordelijk als het zuidelijk halfrond om de efficiëntie van de meest veelbelovende kandidaat-oplossingen tegen deze droogteperioden te evalueren.

In samenwerking met Landlab wil Rovensa Next een revolutie teweegbrengen in de productontwikkeling van de biostimulantenindustrie door een innovatief platform te ontwikkelen en te testen om te begrijpen hoe het watergebruik in kasgewassen kan worden verbeterd, door de kennis en expertise van het gebruik van biostimulanten onder abiotische stressomstandigheden te vergroten en door een grotere betrokkenheid bij het milieu te creëren met duurzame praktijken.

Laten we samen groeien.

Wij helpen u de groene transitie te versnellen. We bieden brede lokale kennis en wereldwijde technische ondersteuning.

"*" indicates required fields

Naam:*
Hidden